Historien bakom rubrikerna

Hej!
Jag heter Henrik Eriksson. Ni kan träffa mig på återvinningscentralen i Falun där jag jobbar med information på Falu Energi & Vatten.

Jag har funderat lite kring mediarapporteringen den senaste tiden. Det är många historier om datacentret som florerar i media. Jag blev nyfiken på hur vår vd Per Dahlberg upplever de olika rubrikerna och bad honom berätta lite grann.
miljardaffarPer Dahlberg:
– Det är ganska naturligt att ett nybildat bolag saknar tillgångar. EcoDC är startat för det här projektet, så det är inte så konstigt att siffrorna ser ut som de gör. De har inte kunnat tjäna några pengar ännu. Det var bland annat för att säkerställa att de klarar av att investera som vi ville bilda det gemensamma bolaget.

mc gang

Per Dahlberg:
– Varken Börge Granli eller Jan Lundqvist , grundarna bakom EcoDC, är dömda för några brott, utan respekterade affärsmän. Men det är klart att det ser illa ut när rubrikerna slås upp på det här viset. Vi förstår om människor undrar vad som händer. Nu kommer det ju att ske en oberoende granskning kring bolagsbildandet. Då kommer alla eventuella frågetecken att redas ut.

fahlen och granli

Per Dahlberg:
– Konstig benämning på Jan Fahlén kan jag tycka. Han är inte anställd utan anlitad som konsult i projektet och känner mycket riktigt Börge Granli sedan deras tid på Trafikverket. Det visste vi om sedan tidigare, det var ju så vi fick kontakt med Börge och Jan Lundquist. Att människor känner till varandra inom speciella branscher är inte så konstigt. Jan Lundquist har erfarenhet av att bygga datacenters och leverantörer till dem och Börge är en dörröppnare för att få tag i kunder. Vi vill arbeta med de som har kunskap och erfarenhet som inte vi har helt enkelt.

Författare: Mikaela Trapp

Informationsansvarig.