Faluns datacenterplaner diskuteras i USA

I går hade Falu kommun besök av representanter från amerikanska ambassaden i Stockholm. Robert S. Gilchrist som är ställföreträdande ambassadör besökte Falun för att ta reda på mer kring projektet EcoDataCenter som väckt stort intresse i USA.

På plats under besökte fanns också Falu Energi & Vatten. Vi visade bland annat delegationen markområdet för det planerade datacentret. Med i delegationen fanns Nicolas Randal Kuchova, ansvarig för näringslivsfrågor mot Norden, Storbritannien och Irland. Nicolas uttryckte sig så här kring kring vårt arbete:

”För oss är det lite annorlunda men väldigt positivt att kommunkoncernen och företagen kan samarbeta runt en sådan här sak. Jag tror att datacentret kommer att ge mycket tillbaka till det lokala samhället i form av bland annat ekonomi och värme.”

Författare: Mikaela Trapp

Informationsansvarig.