Vad är det som händer? Egentligen.

Jobbet är en viktig del i livet för många. Jobbar du heltid och räknar bort semesterveckor så tillbringas cirka 1 900 timmar på jobbet under ett år.

Om jobbet är viktigt så är det också viktigt att må bra på arbetsplatsen. Att kunna öppna dörren till kontoret eller omklädningsrummet och mötas av bra stämning och trygghet. En arbetsgivare som tror på ens förmåga och arbetskollegor som hjälper till att utveckla den.

Men en arbetsplats stannar inte inom verksamhetens egna väggar eller bland arbetskollegorna. Vi delar vår arbetsvardag med alla andra i samhället. Som kommunalt energibolag finns vi närvarande i allas vardag, på ett eller annat sätt. Våra kunders vardag. Din och min vardag. De senaste veckornas granskning och debatt kring vårt datacenter-projekt har inte förändrat det – vi hämtar soptunnor, gräver för fiber, renar avloppsvattnet och mycket mer. Vi gör ett viktigt och bra jobb.

Men hur påverkas min personal av dessa snabba informationsflöden och tyckanden? Känner de oro? Är de arga? Min ambition som vd är skapa ett välkomnande och öppet arbetsklimat. Trygghet och stolthet föds ur öppenhet. I fredags fick jag äntligen tid för en längre information till min personal kring datacenterprojektet. En personal som kanske undrat – vad är det som händer? Egentligen.

Styrelsen var också med under personalinformationen. Vår vice ordförande, Bo Wickberg, berättade om hur styrelsen ser på de senaste veckornas händelser. Men också hur de ser på framtiden för etablering av datacenter.

Författare: Per Dahlberg

VD, Falu Energi & Vatten. 49 år. Utbildning och erfarenhet: Civilingenjör med inriktning maskinteknik. Tidigare marknadschef på Ericsson, utvecklingschef inom maskinindustrin, och elnäts-/stadsnätschef på Falu Energi & Vatten. Intressen: Motorcykel, skoter, mekverkstaden, husrenovering och elgitarrer. Bästa prylen i garaget: Supportsvarven.