Glimmande guldmedaljer på Barnens Skidspel

Mars. Det är verkligen en härlig månad som bjuder på vårvinterns fina väderskiftningar. Jag tänker på takdropp, solsken och ett löfte om ljusare dagar. Men jag tänker också på snö, och kul på snö. Den 11 mars genomfördes något riktigt kul, nämligen Barnens Skidspel.

Precis som tidigare år samarbetade Falu Energi & Vatten med Dalarnas Skidförbund för att göra arrangemanget till en minnesvärd dag för alla små skidåkare och supportande familjemedlemmar och bekanta.

Marie Sandberg-Nilsson är ansvarig för Barnens Skidspel och hon har jobbat med arrangemanget under 15 år. Här kommer en rapport från Marie och årets skidspel som arrangerades på Lugnet i Falun:

Totalt deltog 1 400 barn i åldrar från 1,5 år till cirka 10 år. Skidstadion fylldes med ett hav av människor och solen fullkomligt flödade på oss. De lite äldre barnen fick prova på att hoppa backhoppning med Holmens IF i de riktiga ungdomshoppbackarna. Många var de barn som passade på att låna gratis skidutrustning för att testa skidåkning i de tre längdspåren 200 m, 600 m och 1 500 m. Sedan gör vi alltid samma varje år – alla barn är vinnare på Barnens Skidspel. Genomför man sitt lopp får man en glimmande guldmedalj!

Här kommer några av våra bilder från skidspelen. Och du, vi ses väl nästa år?!

 

Författare: Mikaela Trapp

Informationsansvarig.